ZATERDAG 30 JUNI | 21:00 - 03:00 | €14,-

Films hebben graag de controle over de kijker. Ze sleuren je mee in hun wereld, spelen met je emoties en nestelen zich in je gedachten. Maar waar de bewegende beelden in de juiste volgorde je slechts sturen in tijd en ruimte, is de muziek de lijm tussen wat je ziet en wat je voelt. De krijsende strijkers als de protagonist de donkere kelder instapt, het volle orkest dat opzwelt als twee geliefden elkaar na lange tijd in de armen vallen: allemaal raken ze je rechtstreeks in je onderbuik.

Hedendaagse artiesten gebruiken film steeds vaker om hun muziek kracht bij te zetten. Frank Ocean’s Endless en Janelle Monae’s Dirty Computer integreren muziek en film. Bij KriteriON/OFF worden de rollen omgedraait: een bestaande film, alleen te zien met klassiek romantische muziek, een nieuwe betekenis geven door een liveset van een jonge, lokale artiest.

We toveren SEXYLAND om in een visuele panopticon, met 4 schermen aan weerszijde van de artiest. Waan je als kijker gevangen tussen beeld en geluid, om je langzaam steeds vrijer te voelen om te dansen op de beats en geluiden van BOYE en VNTM (Live). Eerstgenoemde zal live een eigen soundtrack maken bij Das Kabinett des Dr. Caligari, waarna VNTM langzaam steeds meer de zaal zal omtoveren in een donker danshol, met als doel een volledig samenspel van muziek en film.

Das Kabinett des Dr. Caligari
Alan en zijn verloofde Jane komen op de kermis dr. Caligari en zijn waarzegger Cesare tegen, die de toekomst zou kunnen voorspellen. Alan vraagt hoe lang hij nog te leven heeft, waarop Cesare tot zijn verbazing antwoordt dat hij niet langer dan tot zonsondergang heeft. Als Alan diezelfde avond nog vermoord wordt, is Cesare hoofdverdachte. De politie begint een onderzoek, maar Cesare ontvoert Jane en dr. Caligari slaat op de vlucht. Een baanbrekende, nog steeds intrigerende zwijgende film, een hoogtepunt in het Duits expressionisme. De fantastische sets en vreemd bewegende acteurs scheppen slim een gevoel van vervreemding.

SEXYLAND
Een kunstproject in vorm van een tijdelijke sociëteit. Gedurende 365 dagen is er iedere dag een nieuwe eigenaar van de club. Die mag naar eigen wens invulling geven aan het programma, variërend van kunstuitingen tot sportevenementen, van gangsterrap tot diners in stroboscopisch licht. SEXYLAND is een tabula rasa dat op elke manier kan worden beschreven. SEXYLAND streeft ernaar om elke onbekende hoek van Amsterdam te markeren, om te laten zien wat een enorme diversiteit deze stad te bieden heeft.