WOENSDAG 2 MAART | 17:00

Regisseur Cheung King-wai

Cast Wong Ka-jeng

Lengte 93 minuten

Jaar 2009

Taal Traditioneel Chinees/Engels

Ondertiteling Engels

 Land Hong Kong, Taiwan

Onderdeel van focusprogramma Golden Horse:

CA logo

KJ: Music and Life biedt een ongeëvenaarde kijk in het nog prille leven van KJ (Wong Ka-jeng), een Hongkongse pianovirtuoos die al zijn elfde jaar in een professioneel orkest speelde en slechts zes jaar later leiding gaf aan zijn eigen orkest.

De documentaire schakelt tussen deze twee periodes uit het nog jonge bestaan van het wonderkind, en schetst zo een intiem portret van een soms gekwelde ziel. Want bij hem slaat ook de twijfel toe en filosofeert hij over een leven buiten de muziek.

Regisseur Cheung King-wai benadert het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken, waardoor hij zorgvuldig alle lagen van KJ’s complexe personaliteit bloot weet te leggen. Dit maakt KJ: Music and Life zowel uitermate fascinerend als bitterzoet.

Cheung King-wai is een uit Hongkong afkomstige regisseur, schrijver, editor en producent. Hij studeerde af aan de Hong Kong Academy for Performing Arts waarna hij muziek, filosofie en film ging studeren aan de City University New York. Hij wordt geprezen om zijn documentaires waarin hij vaak sociale kwesties belicht vanuit een menselijk standpunt.

Tickets:

Woensdag 2 maart | 17:00