DONDERDAG 18 MEI | 19:30 | €8,-

Regisseur Marc-Henri Wajnberg

Lengte 85 minuten

Jaar 2012

Taal Frans, Lingala

Ondertiteling Engels

 

Facebook-evenement   

Engineers Without Borders (EWB) is een organisatie bestaande uit ingenieurs met verschillende achtergronden die hun vaardigheden en kennis aanbieden aan projecten in ontwikkelingslanden. In één van hun huidige projecten geven zij technisch advies aan het team van Kriterion Monrovia, een groep studenten in Liberia die bezig zijn met het opzetten van hun eigen bioscoop. In het teken van deze samenwerking wordt een benefietvoorstelling van Kinshasa Kids georganiseerd.

Om het team naar Liberia te kunnen sturen, slaan ze voor deze avond de handen ineen met Kriterion Amsterdam en presenteren ze een speciale benefietvertoning van de opzwepende muzikale speelfilm Kinshasa Kids. Tevens zal EWB een presentatie geven over hun werk en het project in Monrovia. Na afloop van de film kan er nagepraat, geborreld én gedanst worden, want de engineers zullen ook hun DJ-skills laten horen in het café! Alle opbrengsten van de avond gaan direct naar het project in Monrovia en worden gebruikt voor het technische onderzoek voor de bouw van het pand van de toekomstige bioscoop.

Kriterion Monrovia

In Monrovia, een stad die de afgelopen decennia werd geteisterd door twee burgeroorlogen en de ebola epidemie, is op dit moment weinig ruimte voor cultuur. Kriterion Monrovia wordt de eerste echte bioscoop van Liberia en een podium voor jonge Liberiaanse filmmakers en kunstenaars. Dankzij Kriterion Monrovia kunnen jongeren hun studie bekostigen terwijl ze tegelijkertijd ervaring op doen in een onafhankelijk cultureel podium waarvan ze zelf de baas zijn.

De enthousiaste studenten in Liberia werken samen met hun partners Young Urban Achievers en Engineers Without Borders aan de realisatie van de bioscoop. Kom op 18 mei langs om meer te horen over dit bijzondere project!

Kinshasa Kids
Kinshasa, ligt in de Democratische Republiek Congo. Ongeveer 30.000 kinderen, beschuldigd van hekserij en daardoor verstoten door hun familie, leven op straat. Emma en haar lotgenoten, allen bestempeld als behekste kinderen, beslissen een rapgroep op te richten om hun vloek te bezweren en het leven terug op te nemen. Met de hulp van Bebson, een aanstekelijke muzikant, zullen ze Kinshasa laten daveren! 

Kinshasa Kids is een film die visualiseert wat het belang is van een plek als Kriterion Monrovia. In de film zie je hoe in de sloppenwijken van Kinshasa jongeren een podium krijgen, waardoor zij zich door middel van muziek en kunst kunnen uitdrukken, hun nieuwsgierigheid kunnen volgen en hun talenten kunnen ontplooien.

 Meer informatie over het project:
www.kriterionmonrovia.org
www.ewbnl.org/arthouse-cinema
kinshasa5
kinshasa4
kinshasa3
kinshasa2