MAANDAG 23 APRIL | 22:00 | €5,-

Regisseur Larry Clark

Cast Leo Fitzpatrick, Justin Pierce, Chloë Sevigny

Lengte 91 minuten

Jaar 1995

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Het spraakmakende Kids volgt 24 uur een losgeslagen groepje pubers in New York, die een leven leiden vol drugs, diefstal en seks. Vijftienjarige hoofdpersoon Telly gaat alleen naar bed met maagden, als een alternatieve vorm van veilige seks. Ex-bedpartner Jennie komt er echter achter dat Telly hiv heeft en zoekt hem overal door de stad om te voorkomen dat hij nog meer meisjes besmet.

“Overdag denk je aan seks, ‘s nachts droom je ervan. Ik ben dol op neuken. Pak dat af en ik heb niks meer.” Aldus tiener Telly die in Kids zoveel mogelijk meisjes wil ontmaagden. Dat gaat hem makkelijk af, totdat één van zijn veroveringen, Jennie, hiv blijkt te hebben. Omdat ze alleen met Telly seks heeft gehad, moet de besmetting wel van hem afkomstig zijn. De film laat zien hoe Jennie Telly probeert te vinden, terwijl die niets anders doet dan nieuwe meisjes versieren. Het hyperrealistische ogende Kids is helemaal gefilmd vanuit het perspectief van jongeren, volwassenen komen er niet in voor.

De meeste personages in Kids worden gespeeld door de tieners waarmee Clark lange tijd optrok. Met hun vunzige taal en amorele houding wisten ze vele kijkers te shockeren, met name door een zeer gewelddadige scène waarin een voorbijganger, zonder enige aanleiding, in een park gruwelijk wordt afgetuigd. Zijn onze jongeren tegenwoordig tot dit in staat? “A wake-up call to the world”, aldus The New York Times. Het scenario is afkomstig van Harmony Korine, die in 2012 doorbrak als regisseur van Springbreakers.

kids1
kids2
kids5