ZONDAG 23 SEPTEMBER | 15:00 | KINDERKAARTJE €5,-

Regisseur Mark Dindal

Cast Stemmen NL versie: Roland Fernhout, Jack Wouterse, Simone Kleinsma en Erik van Muiswinkel

Lengte 78 minuten

Jaar 2000

Taal Nederlands

The Emperor’s New Groove (Keizer Kuzco) is nummer 39 in het rijtje van Disney classics en werd in 2001 genomineerd voor 31 prijzen, waaronder een Academy Award voor beste muziek, een Golden Globe en twee Golden Reel Awards.

De jonge keizer Kuzco is een arrogante en zelf ingenomen keizer. Hij voelt zich altijd verheven boven iedereen, is tegen iedereen onaardig en drijft altijd zijn zin door. Zo laat hij de arme boer Pacha naar zijn kasteel komen. Kuzco vertelt hem dat hij zijn buitenverblijf op de berg gaat bouwen waar het dorp van Pacha staat en dat Pacha en zijn dorpsgenoten maar ergens anders moeten gaan wonen.
Bij het regeren wordt Kuzco geholpen door zijn raadgeefster Yzma, een lelijke op macht beluste, sluwe vrouw. Kuzco ontslaat op een dag Yzma, waarop zij op wraak zint. Samen met haar niet snuggere handlanger Kronk verzint zij een plan om Kuzco te vergiftigen. Door een fout van Kronk gaat Kuzco niet dood, maar verandert Kuzco in een lama. De enige die Kuzco nu nog kan helpen is de boer Pacha. Tijdens hun avontuur om uit de handen van Yzma en Kronk te blijven en Kuzco weer terug te veranderen in een mens, beseft Kuzco langzaam dat hij meer voor elkaar krijgt als hij vriendelijker is tegen Pacha en als hij met hem samenwerkt.

De cartooneske tekenstijl en de humoristische dialogen maken Keizer Kuzco een zeer vermakelijke film voor jong en oud!

Kijkwijzer: Keizer Kuzco is geschikt voor alle leeftijden.

kuzci3
kuzco1
kuzco4
kuzco6