UITGESTELD

Regisseur David Gelb

Cast Jiro Ono, Yoshikazu Ono, Masuhiro Yamamoto

Lengte 81 min

Jaar 2011

Taal Japans

Ondertiteling Nederlands

Vergeet je brakke zondagavond bestelling bij Thuisbezorgd, Jiro Dreams of Sushi vertelt het verhaal van Jiro Ono, een van de beste sushi-chefs in de wereld. Hij is chef in een minuscule zaak, waarbinnen hij streeft naar perfectie.

Sukiyabashi Jiro, zijn restaurant met slechts 10 zitplekken, ligt middenin een Tokyo metro station. Ondanks de nederige uitstraling, is dit het eerste restaurant van haar soort dat 3 Michelin sterren kreeg. Sushi liefhebbers van over de hele wereld leggen pelgrimtochten af om bij Jiro te kunnen eten. Maar deze documentaire gaat vooral ook over de relatie van Jiro met zijn zoon, wie het niet lukt de voetstappen van zijn legendarische vader te treden.

Deze film is deel van de Moderne Klassieker reeks in maart: VIS.

Hoewel wij ons het liefst zo dicht mogelijk bij het water nestelen, kunnen we er nooit echt lang in blijven – ja, alleen in bad. Het échte water, dat is het rijk van de vis – in de breedste zin van het woord. Het is het rijk van het zeezoogdier en van het plankton en het koraal en het blikje en het plastic flesje en de oude fiets. Lees meer over het programma hier .

maxresdefault
MV5BNjIwODU5MDIzM15BMl5BanBnXkFtZTcwMTAxODkyNw@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_
MV5BNGMwNjFkNjAtMDI2NS00NDI3LWIzYTAtNTEzZDkxMjZiMzQ5L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNDAxOTExNTM@._V1_
jirodreamsofsushi-r1
vlcsnap-2013-03-16-21h30m37s155