MAANDAG 10 JUNI | 22:00

Regisseur Ulrich Seidl

Lengte 87 minuten

Jaar 2003

Taal Duits

Ondertiteling Engels

Na twee dagen lang in volle concentratie de neerdaling van de heilige Geest te hebben herdacht, vertonen we vanavond een Ulrich Seidl pinktserfilm over het enige vaderschap dat er uiteindelijk écht toe doet.  

In Jesus, du weißt (2003) volg je zes katholieken die hun problemen delen met Jezus. De trouwe, maar niet helemaal smetteloze volgelingen biechten en vragen de lieve heer om levensadvies. De camera, waarvan je je afvraagt of ze zich nog bewust zijn van diens aanwezigheid, legt  simpel en statisch vast, maar niemand antwoordt. Seidl’s vader had hem graag als priester gezien. Het is echter de vraag of hij trots zou zijn op zijn zoon, die ook in deze film de zondaars van Oostenrijk in beeld brengt. Ook al doet hij dat op zulke mooie wijzen.

Moderne Klassiekers ‘Vaders’
Een beetje raak schieten en het kwaad is geschied. Vader worden is een makkelijke klus, het zijn is dat allerminst. Overal in je is hij erg aanwezig, maar toch nooit vaak genoeg. Of, niet zoals je wilt dat hij er is. Deze moderne klassiekermaand gaat over de aan- en afwezigheid van vaders, vaderfiguren en vadergevoel.