ZONDAG 21 APRIL | 21:30

Regisseur Norman Jewison

Cast Ted Neeley, Carl Anderson, Yvonne Elliman

Lengte 108 minuten

Jaar 1973

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Heeft deze film überhaupt nog een inleiding nodig? Deze Bijbelse rock-opera wordt in vele huishoudens met Pasen gedraaid, en die traditie halen we graag naar Kriterion. Jaren 70 flower power, de lijdensweg van Jezus en epische nummers die menigeen kan meezingen is een combinatie die je niet snel verzint, maar het is inmiddels een begrip geworden in de musical- en filmwereld.

Het Bijbelse verhaal over de laatste weken van de godszoon op aarde wordt toegankelijk gemaakt door het plaatsen van het verhaal in de moderne(re) tijd. Aan drama geen gebrek; er wordt ingezoomd op de verraderlijke relatie tussen Jezus en Judas en de romantische band tussen Jezus en Maria van Magdalena.

Jesus Christ Superstar vertelt het verhaal van de laatste zes dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Het verhaal is gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical. De film werd opgenomen in Israël (onder meer in de Negev-woestijn, bij de ruïnes van Avdat en bij de Dode Zee). In de film speelden voornamelijk acteurs van de Broadway-show, met Ted Neeley en Carl Anderson als respectievelijk Jezus en Judas.