ZONDAG 28 APRIL 14:30 | KINDERFEESTJE 13:00

Regisseur Pieter Kramer

Cast Loes Luca, Paul R. Kooij, Paul de Leeuw, Tjitske Reidinga, Waldemar Torenstra

Lengte 104 minuten

Jaar 2002

Taal Nederlands

Ondertiteling Geen

Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis “Klivia”. De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia zelf kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. Een strijd die behoorlijk uit de hand dreigt te lopen als Gerrit de inbreker van zuster Klivia ook nog in het rusthuis mag blijven nu hij haar beloofd heeft zijn leven te beteren.

Deze filmversie uit 2002 is een verfilming van de gelijknamige tv-serie uit de jaren 1960, geschreven door Annie M.G. Schmidt. De serie, met in de hoofdrollen Hetty Blok, Leen Jongewaard en Wim Sonneveld, trok elke maand miljoenen kijkers en werd in 1967 onderscheiden met een Televizierring. Een deel van het succes was te danken aan de liedjes van componist Harry Bannink, zoals M’n opa, Wilt U een stekkie van de fuchsia, De kat van Ome Willem, Op de step en Bello. Productiedesigner Vincent de Pater bouwde de hele Primulastraat uit die serie prachtig studio-achtig na en liet daarmee ieder realisme varen. Dat sluit naadloos aan bij de stijl van regisseur Kramer (Hertenkamp) die zijn uitbundige absurdisme de vrije loop laat, vooral tijdens de klassieke musicalnummers.

Kinderfeestje

Eerst de handen op de heupen, dan de handen op de bips! In kriterion konden we natuurlijk niet zomaar Ja Zuster, Nee Zuster draaien, daar hoort een feestje bij! Zondag 28 april is de zondag voor de meivakantie, dus een kinderfeestje is extra gepast.

De foyer van Kriterion wordt net als het rusthuis van zuster Klivia: boordevol gekte, gezelligheid, en creativiteit! We gaan ouderwets spelletjes spelen, meezingen en knutselen! Wil je geschminkt worden of meedoen met het spannende dievenspel? Dat kan allemaal de 28ste!

Het feestje begint om 13.00 uur en kan gratis bezocht worden op vertoon van een kaartje voor Ja Zuster Nee Zuster. Na het feestje kunnen alle kinderen om 14.30 naar de film. Kinderkaartjes zijn €5, volwassenen kunnen mee voor €8,50.