NU TE ZIEN

Regisseur Wes Anderson

Cast Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand

Lengte 105 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De nieuwe animatiefilm van Wes Anderson beleefde een succesvolle première tijdens de Berlinale 2018 en werd geselecteerd voor de competitie van de Gouden Beer.

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Nadat de burgermeester – een echt kattenmens – de noodtoestand uitroept worden alle honden van de fictieve Japanse stad Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Isle of Dogs is de tweede stop-motionfilm die Wes Anderson heeft gemaakt (na de fantastische Fantastic Mr. Fox). De cast bestaat uit een scala aan sterren: onder andere Scarlett Johansson, Jeff Goldblum en Bill Murray verlenen hun stem aan de sprekende honden en Yoko Ono heeft een bijrol als ‘Assistent-Scientist Yoko-ono’.

Om de première van Isle of Dogs (of is het nou toch stiekem I Love Dogs?) te vieren wordt Kriterion donderdag 10 mei omgetoverd tot Japans walhalla, Wes Anderson-style. Je kunt vanaf 18:00 sushi eten en Asahi-bier drinken en met al je vrienden praten over hoe het kan dat Scarlett Johansson zelfs als ze de stem van een hond inspreekt nog aantrekkelijk is. Tot dan!

Isle-of-Dogs_st_1_jpg_sd-low_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved
Isle-of-Dogs_st_2_jpg_sd-low_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved
Isle-of-Dogs_st_3_jpg_sd-low_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved