ZONDAG 14 APRIL | 19:30

Regisseur Michel Gondry

Lengte 88 minuten

Jaar 2013

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De Franse filmmaker Michel Gondry bewerkte gesprekken met Noam Chomsky tot een kleurrijke, geanimeerde documentaire, waarmee hij diens leerstukken treffend illustreert en complementeert. 

Een innovatieve film van de speelse beeldentovenaar Michel Gondry waarin hij de ideeën van de beroemde taalwetenschapper en filosoof Noam Chomsky omzet in beelden die je instinctief meteen begrijpt. Als een emotionele ondertiteling van een rationeel verhaal. Een wonderschone film over hoe wij de wereld ontdekken en begrijpen, en wat de rol van taal en verbeelding daarin is. Chomsky is beroemd vanwege zijn ontdekkingen rond taalbegrip en daarmee de werking van onze hersenen. Met wonderbaarlijke scherpte en eloquentie vertelt hij, 85 jaar oud,  over zijn ideeën en leven.

Rethinking Economics is een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers, die samenkomen om het economisch denken te diversifiëren en vernieuwen. Ze streven naar diversiteit in het economisch denken en betrekken daarbij studenten en wetenschappers van diverse academische achtergronden. In samenwerking met Rethinking Economics presenteren we een tweeluik, waarin beide films een inleiding bieden tot het werk van de wereldberoemde Amerikaanse linguïst, filosoof en politiek commentator Noam Chomsky. De andere film binnen het tweeluik is  Requiem for the American Dream (2015) van Peter Hutchison en zal vertoond worden op woensdag 3 april om 19:30.