14:30 | K2

Regisseur Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Cast Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

Lengte 95 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Pixar animatiefilm van Pete Docter (Up) waarin we worden meegenomen in het brein van een 11-jarig meisje en kennismaken met haar vijf emoties.

Maak kennis met de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Amy Poehler verzorgt de stem van blijdschap, Bill Hader staat voor angst, Lewis Black is boos, Mindy Kalig walgt en verdriet wordt uitgebeeld door Phyllis Smith. Pete Docter is de met een Academy Award® bekroonde regisseur van Up. Hij beleefde zijn regiedebuut met Monsters, Inc., de populaire Disney•Pixar film die genomineerd werd voor een Academy Award voor beste animatiefilm.