DONDERDAG 3 MAART | 19:00

Regisseur Andrew Lau / Alan Mak

Cast Tony Leung, Andy Lau, Anthony Wong, Eric Tsang

Lengte 101 minuten

Jaar 2002

Taal Cantonees, Engels, Thai

Ondertiteling Engels

 Land Hong Kong

Onderdeel van focusprogramma Golden Horse:

CA logo

Yan (Tony Leung) is een undercover politieagent die geïnfiltreerd is in de lokale drugsbende van Hon Sam (Eric Tsang). Hij heeft een nieuwe identiteit gekregen, waarvan alleen hoofdcommissaris Wong (Anthony Wong) het bestaan weet.

Tegelijkertijd bewandelt Ming (Andy Lau) de tegenovergestelde route en betreedt de gelederen van de politie onder de zorgvuldige begeleiding van Wong. Beide partijen komen er snel achter dat ze een mol in hun midden hebben en gaan tot het uiterste om deze te ontmaskeren. Na bijna tien jaar lang undercover te zijn geweest wil Yan niets liever dan zijn oude identiteit terug hebben. Hoe langer hij als crimineel door het leven gaat, hoe moeilijker het wordt om z’n oude leven weer op te pakken.

Voorzien van een briljant verhaal en een ongekende sterrencast mag deze Hongkongse klassieker zich tot een van de meest geroemde Aziatische films ooit noemen. De film is spannend van begin tot eind en laat de kijker zonder moeite de gehele ruim 100 minuten op het puntje van zijn stoel zitten. Martin Scorsese maakt in 2006 een remake van Infernal Affairs onder de titel The Departed.

Andrew Lau begon zijn carrière in Hongkong als cameraman en werkte onder andere samen met Wong Kar-wai. Vanaf de jaren 90 nam hij steeds vaker plaats in de regisseursstoel. Hij staat vooral bekend om zijn actie- en misdaadfilms. Alan Mak is een Hongkongse scenarioschrijver en regisseur. Hij maakte zijn regiedebuut in 1997 met de film Nude Fear. Het in 2002 uitgebrachte Infernal Affairs was het begin van een veelvuldige vruchtbare samenwerking tussen Lau en Mak.

 

Tickets:

Donderdag 3 maart | 19:00