ZATERDAG 12 MAART 20:30

Na de lange corona-stilte is Indie In Town terug, deze editie uitgebreider dan ooit!

In samenwerking met Indie In Town zetten we de nacht van 12 maart compleet in het teken van ontdekken. We belichten de tofste kunstenaars die het experiment opzoeken. Deze editie leggen we deze focus niet alleen op muziek; naast het ontdekken van opkomende indie-acts in het majestueuze gebouw van Kriterion, zie je short films van jonge onafhankelijke filmmakers in de filmzalen, openen we kunstexposities en draait een DJ achteraf een dansbare set. Zie onderaan voor een preview!

LINE-UP

Bands:

Banji 

Ze tourden al door Engeland, speelden in het voorprogramma van Vampire Weekend, Balthazar en De Staat en verkochtten Paradiso uit. De Utrechtse indie popband Banji bestaat kort maar weet direct hoge ogen te gooien. De band combineert hun liefde voor alternatieve pop met electro-funk, catchy koortjes en is de belichaming van 8-bit arcade en kringloopvondsten. De band bestaat uit leden van Radio Eliza, WIES en Palmsy.

 

Wodan Boys: 

Wodan Boys was een van dè nieuwe verassingen op Noorderslag 2022. De leden van de band zijn niet vegan, hadden geen slechte jeugd en ondertussen zijn ze zich er volledig van bewust dat we ons met zijn allen op een zinkend schip begeven. Thomas van der Want en Mikkie B. schreeuwen de Weltschmerz nuchter van zich af met explosieve rock’n’roll.


Kieff

Het postpunkkwartet KIEFF combineert hun liefde voor sonische aanval, bijzondere harmonieën en ongewone melodieën om uitbundige en felle liedjes te creëren. Strakke gitaarpartijen en indringende ritmes, hun aanpak is meestal tot de nok toe gevuld met weelderige ideeën en vrolijke melodieën om de onnavolgbare composities af te ronden.

Preview


Stella

De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachten. Sobere popliedjes met een donker randje en doelgerichte zanglijnen die doen herinneren aan de 90’s. Met inspiraties als Big Thief, PJ Harvey en No Doubt.


Klaas Vaak (EP release)

Lig jij weleens wakker? Klaas Vaak schrijft muziek voor de piekeraars onder ons.
De concept-band maakt Nederlandstalige volwassen slaapliedjes, die over de problemen gaan waarvan mensen ‘s nachts wakker liggen. De muziek is dromerig en neemt je naar een andere wereld. En de band heeft een aantal bekende leden uit de indie-scene: met muzikanten uit 45ACIDBABIES, Love Couple en Laura Sjin kan je Klaas Vaak bijna een supergroep te noemen. 
Tijdens Indie in Town presenteren ze hun debuut-EP in een geheime bovenzaal van Kriterion, die helemaal omgedompeld zal zijn in de sferen van de wereld van Klaas Vaak. Verwacht een experience, met dromerige muziek  en een zaal compleet in het thema. D presentatie van de EP is eenmalig en is beperkt qua capaciteit, dus als je bij deze exclusieve release wil zijn, zorg dan dat je vroeg tijdens het evenement bij de K1 van Kriterion staat!
 
 

DJ:

Young Wolf

Verdiept in de synergie van gitaren en elektronica, noemt Ronald van Berkel zichzelf Young Wolf. Wat begon als tussen-act als concert DJ, evolueert langzaam naar iets groters. Ronald maakt avonden compleet door passende muziek te draaien tussen de bands door. Echter komt de DJ pas echt tot zijn recht wanneer de bands het podium verlaten en hij een toffe dansbare Indie-set draait. 

Kunstexpositie:

Dalit Lymor

Dalit (Lymor) Hospers is geen onbekende van Indie In Town. Naast dat ze het logo van het event heeft ontworpen hebben we al een keer eerder een kunstexpositie geopend in de Sugarfactory. In haar werken komt het contrast tussen vrolijke kleuren en een achterliggende sinistere boodschap terug. Ze omschrijft haar stijl zelf als ‘recht voor zijn raap’. Thema’s als sexualiteit, identiteit, politiek en feminisme staan centraal in haar illustraties.


Justin Ghijssen
 
Justin Ghijssen maakt tekeningen met een grimmig of cartoonachtig gevoel. Zijn inspiratie komt uit allerlei dingen, zoals liedjes, of dingen die hij grappig, of absurd vind en waar hij toevallig tegenaan loopt. 12 maart laat hij zijn tofste werken zien in het café van Kriterion. 
 

De mensen van Indie in Town hebben deze toffe preview gemaakt van de bands, kijk ‘m hier!