ZATERDAG 12 MAART 20:30

Na de lange corona-stilte is Indie In Town terug, deze editie uitgebreider dan ooit!

In samenwerking met Indie In Town zetten we de nacht van 12 maart compleet in het teken van ontdekken. We belichten de tofste kunstenaars die het experiment opzoeken. Deze editie leggen we deze focus niet alleen op muziek; naast het ontdekken van opkomende indie-acts in het majestueuze gebouw van Kriterion, zie je short films van jonge onafhankelijke filmmakers in de filmzalen, openen we kunstexposities en draait een DJ achteraf een dansbare set.

LINE-UP

Bands:

45ACIDBABIES

Het Amsterdamse collectief 45ACIDBABIES bestaat uit vier verschillende persoonlijkheden die zich op een explosieve manier toch creatief samen door een deur weten te persen. De band trekt de slagvaardig je aandacht met licht-ontvlambare, grensverleggende liveshows, waarbij elementen van hiphop, dance punk, garagerock en pop op slimme en originele manieren doorschemeren. Deze gedurfde, allesomvattende aanpak gaat gepaard met bizarre visuele beelden en rekwisieten.

Kieff

Het postpunkkwartet KIEFF combineert hun liefde voor sonische aanval, bijzondere harmonieën en ongewone melodieën om uitbundige en felle liedjes te creëren. Strakke gitaarpartijen en indringende ritmes, hun aanpak is meestal tot de nok toe gevuld met weelderige ideeën en vrolijke melodieën om de onnavolgbare composities af te ronden.

Stella

De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachten. Sobere popliedjes met een donker randje en doelgerichte zanglijnen die doen herinneren aan de 90’s. Met inspiraties als Big Thief, PJ Harvey en No Doubt.

T.B.A.

DJ:

Young Wolf

Verdiept in de synergie van gitaren en elektronica, noemt Ronald van Berkel zichzelf Young Wolf. Wat begon als tussen-act als concert DJ, evolueert langzaam naar iets groters. Ronald maakt avonden compleet door passende muziek te draaien tussen de bands door. Echter komt de DJ pas echt tot zijn recht wanneer de bands het podium verlaten en hij een toffe dansbare Indie-set draait. 

Kunstexpositie:

Dalit Lymor

Dalit (Lymor) Hospers is geen onbekende van Indie In Town. Naast dat ze het logo van het event heeft ontworpen hebben we al een keer eerder een kunstexpositie geopend in de Sugarfactory. In haar werken komt het contrast tussen vrolijke kleuren en een achterliggende sinistere boodschap terug. Ze omschrijft haar stijl zelf als ‘recht voor zijn raap’. Thema’s als sexualiteit, identiteit, politiek en feminisme staan centraal in haar illustraties.

T.B.A.

Tijden en Tickets

Zaterdag 12 maart
19:00