ZONDAG 19 MEI | 17:00 | €6,50 | GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Christine Franz

Lengte 103 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

De laptop van dj/muzikant Andrew Fearns staat opengeklapt op een paar kratjes bier, met een middelvinger-sticker erop. Af en toe drukt hij een toets in en met een biertje in zijn hand schudt hij met zijn hoofd op het ritme van de muziek. Naast hem spuwt zanger Jason Williamson zijn met straattaal doorspekte, poëtische teksten de microfoon in.

Het onvergetelijke duo Sleaford Mods uit Nottingham brak een paar jaar geleden door als ‘the voice of Britain’, maar dan wel het Groot-Brittannië van de Brexit, werkloosheid, bezuinigingen, dagelijkse sleur en uit je dak gaan in het weekend. De twee veertigers maken een aanstekelijke combinatie van energieke punk en rauwe rap, en hebben weinig op met de muziekindustrie. Hun muziek en teksten slaan ook in het buitenland aan, blijkt uit Bunch of Kunst, dat het duo en hun manager twee jaar volgt tijdens opnamesessies en optredens in binnen- en buitenland. Een 54-jarige fan geeft hen de best denkbare aanprijzing: “Dit was het beste optreden dat ik zag sinds de Sex Pistols in 1977.”

Samen met IDFA slaan Loose Ends Festival en Filmtheater Kriterion de handen ineen om je brakke zondagmiddag iets aangenamer te maken, en wel met film én eten (en oké, misschien toch ook weer een biertje). We vertonen de documentaire Bunch of Kunst, die in het teken staat van ‘the angriest band in Britain’ Sleaford Mods. Voor én na de film kan je in het café van Kriterion onderuit zakken met wat snacks en diner.
Wat is Loose Ends Festival? Zoals Loose Ends zelf in prachtig detail omschrijft: ‘It’s a festival. We could tell you a lot more, but you know the drill. Bands, beer, friends and whatnot. Only difference is that this one’s WAY more awesome.’. Op 23 juni zal de NDSM-werf in het teken staan van punk, garage, fuzz en alles wat je daar wel of niet bij vind passen. Om hiervoor warm te draaien vertonen we in Kriterion de documentaire over de headliner van het festival, Sleaford Mods. De volledige line-up is hier te zien.