ZONDAG 22 OKTOBER | 19.30 UUR | €8,-

 

Regisseur Michal Marczak

Lengte 100 minuten

Jaar 2016

Taal Pools

Ondertiteling Engels

In de documentaire All These Sleepless Nights worden de grenzen van de werkelijkheid drastisch opgerekt. De hoofdpersonages, Krysztof en Michal, worden dicht op de huid gevolgd in hun bezigheden op de rand van de volwassenheid. Ze roken, gebruiken drugs, verbreken het wereldrecord slap ouwehoeren en creëren een prachtig portret van het nachtleven in Warschau.

Tijdens de film wordt steeds gespeeld met hoeveel is geënsceneerd en hoeveel naturelle registratie is. De stijl verspringt van scène tot scène, is verhalend de ene keer, meer cinéma vérité de volgende. Gesprekken schakelen soms ongemerkt over naar voice-over. De hoofdpersonen gedragen zich bij vlagen ongegeneerd uitzinnig en negeren de camera zo totaal dat ze niet onderdoen voor professionele acteurs. En toch liep Regisseur Michal Marczak Krysztof en Michal tegen het lijf op een housefeestje in Warschau. Na drie maanden intensieve omgang begon hij te filmen en bleef dat anderhalf jaar doen. Hij registreert het leven van twee jongelingen voor wie de nacht nooit mag ophouden. Ze roken, gebruiken drugs, versieren meisjes en verbreken het wereldrecord slap ouwehoeren. Ze zijn levensecht, maar tegelijkertijd sjablonen in een coming of age-film die plaatsvindt in het hippe uitgaanscircuit van de Poolse hoofdstad.

IDFA in Kriterion: All These Sleepless  Nights event

index
IDFA in Kriterion

In samenwerking met het IDFA toont Filmtheater Kriterion maandelijks een documentaire uit het rijke IDFA-archief. De insteek is om dieper op de documentaire in te gaan door gastsprekers uit te nodigen die vanuit een relevant vakgebied de film zullen toelichten.

 

ats5
ats4
ats3