DONDERDAG 3 MAART 21:10 | ZATERDAG 5 MAART 19:00

Regisseur Sunny Yu

Cast Wu Chien Ho, Wen Chen Ling, Lawrence Ko, Kao Meng Chieh, Hong Chun Chun

Lengte 90 minuten

Jaar 2015

Taal Mandarijn, Taiwanees

Ondertiteling Engels

Land Taiwan Onderdeel van de Officiële Selectie Featurefilms: CA logo

Op een subtiele en boeiende manier vertelt The Kids een realistisch verhaal over tienerouders. Door de combinatie van een observerende camera en een buitengewoon goeie jonge cast geeft de film een intieme inkijk in de uitdagingen die horen bij volwassenheid in een kille wereld waar geen plaats is voor puberale fouten.

De jonge Bao-li (Wu Chien Ho) wordt smoorverliefd op de iets oudere Jia-Jia (Wen Chen Ling). Nadat Bao-li het bij een geweldadige ruzie op school voor haar opneemt, krijgen de twee een relatie. Maar deze idyllische relatie neemt al snel een andere wending als blijkt dat Jia-Jia zwanger is en de twee noodgedwongen volwassen moeten worden. Bao-li neemt zijn verantwoordelijkheid; hij stopt met school en gaat in een restaurant werken om voor zijn kersverse familie te zorgen. Ondanks dat hij heel hard werkt, raakt de jonge vader toch in de problemen omdat zijn gokverslaafde moeder al zijn verdiende geld vergokt. Tot overmaat van ramp komt hij erachter dat Jia-Jia een affaire heeft. Om Jia-Jia voor zich terug te winnen neemt Bao-li ongekende risico’s.

Deze vertoning maakt onderdeel uit van de Cinevilleroute en biedt Cinevillepashouders gratis toegang voor twee personen.

Short film vooraf:

I am Hong Kong (Flora Lau)
2014 | 5 minuten | Cantonees (Engelse ondertiteling)
I Am Hong Kong is een korte documentaire over de befaamde Hongkongse studentendemonstraties van de Umbrella Movement in 2014. Door middel van zwart-wit foto’s en voice overs van de demonstranten van destijds schetst filmmaakster Flora Lau een indrukwekkende visuele impressie van de demonstraties en de mensen die vechten voor democratische hervormingen.

Tickets:

Donderdag 3 maart | 21:10 Zaterdag 5 maart | 19:00