NU TE ZIEN

Regisseur Bora Kim

Cast Ji-hu Park, Sae-byuk Kim, Seung-yeon Lee, In-gi Jeong

Lengte 138 min

Jaar 2020

Taal Koreaans

Ondertiteling Nederlands

In deze Zuid-Koreaanse coming-of-age film schetst Kim Bora een ontroerend portret van de 14-jarige Eunhee (Ji-Hu Park). De film speelt zich af in 1994, het jaar waarin de Seongsu-brug instortte en Seoul grote veranderingen onderging. De jonge Eunhee lijkt zich zelf in een onveranderlijke situatie te bevinden, met een thuisbasis van huiselijk geweld en onbegrip, tot er een betekenisvolle relatie ontstaat tussen haar en haar nieuwe Chinees-lerares: Young-Ji.

Eunhee heeft geen makkelijke jeugd. Haar broer en haar vader zijn schuldig aan huiselijk geweld en haar moeder voelt zich hier machteloos in. School biedt haar ook geen soelaas, hier wordt ze gedrild om zo productief mogelijk te zijn en een sterk arbeidsethos wordt aangemoedigd. Dit terwijl Eunhee de ambitie heeft om striptekenaar te worden en weinig discipline kan opbrengen in haar schoolwerk. Eunhee’s ietwat sukkelige vriendje (Jeong Yoon-seo) en haar partner-in-crime Yu-ri bieden haar de vriendschappen en avonturen die ze als jong meisje nodig heeft. 

House of Hummingbird heeft licht biografische aspecten uit het leven van de regisseuse Kim Bora. Bora heeft film gestudeerd aan de Dongguk universiteit, waarna ze naar Amerika vertrok om haar educatie af te maken. In Amerika achtervolgde gebeurtenissen in haar verleden haar in de vorm van nachtmerries, welke ze in House of Hummingbird heeft verwerkt in het leven van Eunhee.

hom
KCN – House of Hummingbird
house_of_hummingbird-publicity-still-h_2018
hom
boo