ZONDAG 24 JUNI | 12:30 | KINDERKAARTJE €5,-, VOLWASSENEN €8,-

Regisseur Steven Spielberg

Cast Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts

Lengte 141 minuten

Jaar 1991

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Dankzij de goede zorgen van zijn oma Wendy werd de kleine Britse Peter Banning bij een Amerikaans pleeggezin ondergebracht. Vandaag is hij een welstellend advocaat, veertig jaar oud, gelukkig getrouwd en vader van twee lieve kinderen. Omdat hij veel te weinig tijd heeft voor zijn gezin en dat toch een beetje goed wil maken, neemt hij de familie mee naar het Londen van zijn prille jeugd. Maar ook daar blijft zijn zaktelefoon rinkelen.

Pas wanneer de kinderen Jack en Maggie door oude bekende Captain Hook naar Neverland worden ontvoerd, beseft hij dat hij helemaal niet de vader is geweest waar hij als kleine jongen zelf zo naar heeft verlangd. Als de echte Peter Pan die hij altijd al is geweest, bindt Peter de strijd met de piraten van Hook aan en zal hij niet alleen zijn kinderen, maar ook zichzelf terugvinden.

Spielbergs boodschap in Hook is: vergeet alsjeblieft niet dat je ooit kind bent geweest. Zoals je kunt verwachten van Spielberg is de film een waar spektakel: een dorp vol piraten, een bos waar je altijd kind kunt zijn samen met je vrienden en een vliegende vriend die je altijd zal redden als je gevangen wordt genomen door de gemene Captain Hook. De bekende rollen worden gespeeld door een heuse sterrencast: Robin Williams is Peter Pan, Julia Roberts speelt Tinkerbell en Captain Hook wordt gespeeld door niemand minder dan Dustin Hoffman.

Bij de vertoning op 10 juni is een gratis toegankelijk kinderfeestje! Kriterion verandert op zondag 10 juni in Neverland; het magische land van Peter Pan en Kapitein Haak. Maak een wereldkaart op perkamentpapier, doe mee aan het watergevecht tussen Peter Pan en de piraten, of knutsel een schatkistje. Kom jij ook verkleed als piraat of Peter Pan? Vergeet in elk geval je waterpistool niet!
rawImage
MSDHOOK EC003
hook4
Hook 6
hook-1991-27-g