ZATERDAG 29 SEPTEMBER | VANAF 22:30 | €5,-

Regisseur Luuk Bouwman

Lengte 70 minuten

Jaar 2017

Taal Nederlands

Ondertiteling Engels

De Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult (pseudoniem Dick el Demasiado) is al decennialang actief. Hij wordt gezien als outsider en als ‘laatste dadaïst’ maar de waanzin in zijn werk blijkt zeer gecontroleerd en allereerst ingegeven door persoonlijke ervaringen in zijn jeugd als Philipskind in Latijns Amerika.

In plaats van het globalisme als een probleem te zien, is Verdult een tevreden transculturele mutant. We zien hoe hij nu op zijn 60e een cultmuzikant in Zuid-Amerika, Rusland en Japan is en internationaal toenemende aandacht krijgt als beeldend kunstenaar. De documentaire onderzoekt Verdult’s multidisciplinaire, internationale kunstpraktijk. We zien Verdult aan het werk in zijn ateliers in Bergeijk en Calanda (Spanje) en tijdens een tour naar Peru, Colombia en Argentinië.

Live-set
Na de filmscreening zal Dick el Demasiado een live-set spelen in de foyer!

Live-muziek
Na de set van Dick El Demasiado zal Ibelisse Guardia Ferragutti haar cumbia-powers de foyer van Kriterion insturen met haar band bestaande uit Oscar Jan Hoogland (piano), Miguell Petruccelli (bas), Marcos Baggiani (drum en guirro) en Thijs Elzinga (gitaar).