NU TE ZIEN

Regisseur Ari Aster

Cast Toni Collette, Alex Wolff, Gabriel Byrne

Lengte 127 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt in zijn verhaal over de familie Graham, de dood van een grootmoeder en een vreselijk familiegeheim. 

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

Hereditary draws on a deep, dark well of ambivalent maternal feeling and blurs the boundary between mental and supernatural disturbance. […] The film is a terrifically absorbing puzzle until the moment you solve it, when its disparate elements coalesce into a dispiritingly familiar picture.”

– The New York Times

Hereditary takes its place as a new generation’s The Exorcist—for some, it will spin heads even more savagely.”

– Time Out

306082_9905497_updates
hereditary-trailer-horror-child-00
MV5BNjYwZjkzZWEtYmFjNC00YzA5LTg2NzAtYWQyZmQxZTliNmRlXkEyXkFqcGdeQW1yb3NzZXI@._V1_

Kijkwijzer: deze film is niet geschikt voor mensen onder de 16 jaar.