NU TE ZIEN

Regisseur David MacKenzie

Cast Jeff Bridges, Chris Pine en Ben Foster

Lengte 102 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Een grote schuld, twee zoons die je niet kunt onderhouden en een broer die ervaring heeft met bankovervallen. Het logische gevolg daarvan vertelt regisseur David Mackenzie in Hell or High Water (genomineerd voor Un Certain Regard op het Cannes filmfestival) tegen de achtergrond van de uitgestrekte Texaanse prairie.

 Tanner (Ben Foster) heeft na tien jaar cel nog geen genoeg van de misdaad en helpt zijn broer Toby (Chris Pine) graag met diens plan. Voor Toby is het leed dat ze mensen aandoen een hoge prijs die hij moet betalen om zijn zoons een toekomst te geven. Zijn broer, die geniet van de spanning, sleept hem erdoorheen. De roekeloze overvallen worden gepleegd in Texaanse stadjes met de sfeer van steakhouses en cowboys die voor niemand terugdeinzen. Het lijkt of de twee overal mee weg komen, maar de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus Hamilton (Academy Award winnaar Jeff Bridges) houdt ze strak in de gaten.

De film zit niet alleen visueel goed in elkaar. De western soundtrack is namelijk gemaakt door onder andere helden Nick Cave en Waylon Jennings. Een rauw verhaal dat verteld wordt zoals het is, maar verzacht met droge humor, visuele schoonheid en een sfeerbepalende soundtrack.

8E9A1580.CR2
HR6A2779.CR2
HR6A1880.CR2
8E9A2360.CR2