MAANDAG 16 APRIL | 22:00 | €5,-

Regisseur Peter Jackson

Cast Melanie Lynskey, Kate Winslet, Sarah Peirse

Lengte 99 minuten

Jaar 1994

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Een bizar, waargebeurd incident waarbij twee pubermeisjes in het Nieuw-Zeeland van de jaren vijftig een gruwelijke moord pleegden, vormt de basis van het drama Heavenly Creatures. Regisseur Peter Jackson vertelt het verhaal van Pauline en Juliet, die een obsessieve vriendschap met fatale gevolgen ontwikkelen. 

De intelligente, maar toch wat naïeve Pauline Parker groeit op in het stoffige plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Als op een dag de Engelse Juliet op school arriveert, gaat voor Pauline een nieuwe wereld open. Juliet heeft een scherpe geest en een rappe tong, en oefent op Pauline een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. De twee meisjes delen dezelfde fantasieën, die ze toevertrouwen aan hun dagboeken. Maar voor hun familie is de vriendschap te intiem. De ouders van Juliet overwegen zelfs hun dochter onder het mom van een kuur naar Zuid-Afrika sturen. Wanneer de twee hartsvriendinnen van elkaar gescheiden dreigen te worden richt Pauline’s woede zich tegen haar moeder en sleept ze Juliet mee in een wanhoopsdaad.

Inventieve regisseur Jackson (bekend van o.a. de Lord of the Rings-trilogie) laat middels vernuftige special effects de curieuze fantasiewereld van de meisjes zien, waarin middeleeuwse ridders en hoofse liefde voorkomen, maar ook hedendaagse helden als Orson Welles en tenor Mario Lanza. Heavenly Creatures werd genomineerd voor de Oscar voor het beste scenario. Meer dan vijftien andere prijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder de Zilveren Leeuw van het Filmfestival van Venetië in 1994.

hc1
hc2
hc5
hc4
hc6