NU TE ZIEN

Regisseur Kôji Fukada

Cast Tadanobu Asano, Mariko Tsutsui, Kanji Furutachi

Lengte 118 minuten

Jaar 2016

Taal Japan

Ondertiteling Nederlands

Harmonium is zowel een modern Japans familiedrama als een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan.

Toshio leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter in een buitenwijk van een Japanse stad, tot er op een dag een man verschijnt in zijn werkplaats. Het is Yasaka, een oude vriend van Toshio, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij zoekt werk en onderdak. Toshio’s vrouw Akie wil hun merkwaardige gast in eerste instantie niet in huis nemen, maar door zijn behulpzaamheid en bescheidenheid wint hij haar vertrouwen. Als Yasaka zich begint te mengen in het gezinsleven wordt langzaamaan duidelijk dat hij een schokkend geheim met zich meedraagt. Harmonium is zowel een modern Japans familiedrama als een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan. De rol van Yasaka wordt vertolkt door Tadanobu Asano (Ichi the Killer). Harmonium werd vorig jaar in Cannes bekroond met de juryprijs in de Un Certain Regard-sectie.

Donderdag 2 maart zal om 19:00 in samenwerking met CinemAsia en Imagine een speciale voorpremière van Harmonium georganiseerd worden. De film zal ingeleid worden door Lorna Tee (CinemAsia festival directeur). Na afloop zal de tiende editie van CinemAsia feestelijk ingeluid worden. Meer informatie >>

harmonium_52010063_st_3_s-low
harmonium_52010063_st_6_s-low
harmonium_52010063_st_1_s-low