WOENSDAG 3 JULI | 21:45 | €8,- EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Paul Thomas Anderson

Cast Philip Baker Hall, John C. Reilly, Gwyneth Paltrow

Lengte 101 minuten

Jaar 1996

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

In Hard Eight focust Anderson op een andere, wat louche subcultuur: de gokwereld van Reno en Las Vegas. Maar Hard Eight is geen meeslepende film over gokken en Vegas, maar een ingetogen karakterstudie.

De jonge gokker John zit berooid tegen de buitenmuur van een cafetaria als hij wordt opgepikt door de wat oudere, goedgeklede Sydney, die aanbiedt om John geld te lenen en hem te begeleiden in de casino’s van Reno. ‘Als je maar niet denkt dat ik met je naar bed ga,’ waarschuwt John. Maar dat wil Sydney ook helemaal niet. Fascinerend speelfilmdebuut van regisseur Anderson (Magnolia, There Will Be Blood), met de voor hem kenmerkende diepgravende spelregie. Vooral Hall is fantastisch, maar ook Reilly en Paltrow als sneue serveerster spelen sterk.

Deze film maakt deel uit van de Gambling Night-zomeravond, samen met de film Bob le Flambeur (1956) van Jean- Pierre Melville. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019.