ZONDAG 8 JULI | 19:30 | €8,-

Regisseur Milos Forman

Cast John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden en Dorsey Wright

Lengte 121 minuten

Jaar 1979

Taal Engels

Uitbundige en aanstekelijke filmversie van de Broadway-musical uit 1968. Ondanks de wijzigingen ten opzichte van de musical blijft de krachtige boodschap die Hair wil uitstralen ook in de filmversie overeind in fraai gezongen statements over ras, geloof, seks, drugs en tegen de oorlog in Vietnam.

Claude, een jongen uit Oklahoma, komt naar New York. Hij raakt bevriend met een groep hippies, geleid door Berger. Hij wordt verliefd op Sheila, een meisje uit een rijke familie. Hun geluk is echter van korte duur: Claude moet vechten in Vietnam. Gebaseerd op de beroemde Broadway-musical uit de jaren 60.
Ondanks positieve en lovende kritieken bleef het publiek weg, maar in de loop der jaren werd Hair een cultklassieker, die het op video en later dvd een stuk beter deed dan in de bioscoop.

Deze vertoning is onderdeel van het Erfenissen ’68-programma, waarbij films over revolutie en protest worden vertoond met een verdiepend programma.

1968 wordt gezien als een kanteljaar. En niet alleen door de studentenrevolten in Parijs. Zo bracht de Vietnamoorlog en de dood van Martin Luther King de wereld in rep en roer. 1968 was een jaar van revolutie, chaos en opstand tegen de machthebbers. Studenten en jongeren streden – niet geweldloos – voor hun idealen: voor emancipatie en tegen ongelijkheid, voor democratie en tegen onderdrukking, voor vrijheid, tegen oorlogsgeweld.

354570
Hair 1
hair
screenshot5