WOENSDAG 13 JUNI | 19:30 | €8,-

Regisseur Ellen Hovde, Albert Maysles, David Maysles

Lengte 94 minuten

Jaar 1975

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Documentaire over Edith “Big Edie” Ewing Bouvier Beale en haar dochter Edith “Little Edie” Bouvier Beale, de tante en het nichtje van Jacqueline Kennedy Onassis. Moeder en dochter waren echte upper class ladies, maar leiden nu een teruggetrokken bestaan in het vervallen, 28 kamers tellende landhuis Grey Gardens in East Hampton. 

Big Edie is een echte aristocrate, Little Edie was een veelbelovende, adembenemend mooie actrice die haar carrière opgaf om voor haar moeder te zorgen en nooit meer terugkeerde naar de normale wereld. Big en Little Edie wonen samen in hun eigen wereld in een enorm landhuis en hebben ze met niemand contact, behalve met de katten en wasberen die om de villa heen zwermen. Het huis is in dusdanig slechte straat dat de overheden proberen de vrouwen eruit te zetten, maar ze trekken zich van de autoriteiten niets aan.

Beide vrouwen zijn door de jaren heen sterk afhankelijk van elkaar geworden en hebben een excentrieke levensstijl ontwikkeld, waar niemand van op de hoogte was tot regisseurs David en Albert Maysles met een camera naar Grey Gardens afreisden en hun leven vastlegden in direct cinema-stijl. We zien moeder en dochter in en tegen elkaar en de camera praten en krijgen zo een unieke inkijk in het leven van de Edies.

Deze vertoning maakt deel uit van de programmering rondom de Moderne Klassiekermaand van juni met als thema moederschap. Klik hier voor meer informatie. 

gg1
gg2
gg5
gg4