ELKE ZATERDAGNACHT IN JULI | 00:15 | €8,-

Regisseur Jeremy Saulnier

Cast Anton Yelchin, Imogen Poots, Alia Shawkat

Lengte 95 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Nadat het laatste concert van punkband The Ain’t Rights is afgeblazen en een vervangend optreden in een Mexicaans restaurant geen rooie cent oplevert, krijgen ze als goedmakertje het aanbod om de volgende dag ergens in de bossen van Oregon te spelen voor een publiek bestaande uit skinheads. Omdat hun toer niet lekker loopt besluiten ze het aan te nemen, maar dat blijkt geen goed idee…

Als de vierkoppige band eenmaal is aangekomen op het terrein van de opgefokte kaalkoppen komen ze voor een onaangename verrassing te staan: wanneer ze per abuis getuige zijn van iets dat ze niet hadden moeten zien verandert hun last-minute optreden in een bloedbad waarbij zij alles uit de kast moeten halen om zich te verweren tegen extreem gewelddadige neonazi’s. Ze worden opgesloten in een kamer, terwijl de leider van de neonazi-bende (een ijzingwekkende Patrick Stewart) overlegt hoe ze het best uit de weg kunnen worden geruimd. Nagelbijtend spannende, zenuwslopende thriller.

Regisseur Jeremy Saulnier brak in 2013 door met zijn rauwe en gewelddadige film Blue Ruin, een festivalfavoriet waarmee hij naam maakte in de onafhankelijke filmscene. In Green Room brengt hij met sardonisch genoegen en een zichtbare voorliefde voor bloederige genregenoten uit de jaren 80 wederom slachtpartijen en de nodige gore in beeld.