WOENSDAG 14 AUGUSTUS | 19:30 | €8,- EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Randal Kleiser

Cast John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing

Lengte 90 minuten

Jaar 1978

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Geen musical zo memorabel of invloedrijk als Grease. Deze op een toneelstuk van Jim Jacobs en Warren Casey gebaseerde film was in 1978 was de must see van het jaar. En nog steeds zingen we de liedjes uit Grease moeitleloos en met alle plezier mee.

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de high school terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

Deze film maakt deel uit van de Summer Lovin‘-zomeravond, samen met de film Dirty Dancing (1987) van  Emile Ardolino. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019