31 augustus is het naast de laatste zomeravond van Kriterion in 2022 ook de verjaardag van onze lieftallige Kriterion-medewerker Golan.

Golan heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de techniek tijdens vertoningen. Of het nou gaat om Engelse ondertiteling regelen voor obscure Oost-Europese films, medewerkers opleiden, onderhoud plegen in de cabines, zorgen dat films last-minute toch door kunnen gaan, Golan wist het te fixen. Daarom staat zijn zomeravond in het teken van zijn verjaardag + barbecue. We vertonen Sexy Beast (2000) en Twisted Pair (2018). Helaas zal er niet daadwerkelijk een barbecue zijn omdat we geen vergunning hebben. 

Barbec-you, barbec-me, barbec-everybody” – Kees Diks, Het Barbecue Lied

Alle zomeravonden in Kriterion →


Sexy Beast (2000)

20:00 | Engels gesproken

De eerste film die deze avond zal draaien is Sexy Beast van Jonathan Glazer (Under The Skin, Birth). Een passende film voor een barbecue, aangezien acteur Ray Winstone op de poster zelf eruit ziet alsof hij te lang heeft liggen grillen. Gal is gepensioneerd van het gangsterleven, en ligt lekker te zonnen aan de rand van zijn zwembad wanneer er een steen voorbij komt vliegen, die hem maar net mist. Niet lang hierna worden hij en zijn vriend Aitch bedreigd door Don Logan. Logan wil Gal voor een inbraak in Londen, en hij accepteert geen nee. Toch is dat het antwoord dat Gal blijft geven, hoe sterk Logan ook dreigt.

Info + tickes →


Twisted Pair (2018)

21:50 | Engels gesproken

De tweede film is een film die het beste kan worden beschreven als “So Bad It’s Good”, en nee het is niet The Room dit keer, maar Twisted Pair (2018). Golan houdt erg van films kijken, daar horen ook slechte films bij. Met zijn vrienden en collega’s in Kriterion haalt hij veel genot uit het ironisch kijken van slechte films. 

info + tickets –>