NU TE ZIEN

Regisseur Lukas Dhont

Cast Victor Polster, Arieh Worthalter

Lengte 109 minuten

Jaar 2018

Taal Frans, Nederlands

Ondertiteling Nederlands

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Girl is de debuutspeelfilm van Lukas Dhont die het scenario schreef samen met Angelo Tijssens. Dhont kwam op het idee toen hij een kort artikel las over een jong meisje dat ballerina wilde worden, maar geboren was in een jongenslichaam. Hij voerde daarna verschillende gesprekken met haar en andere jonge transgenders. De film werd ontwikkeld in het kader van het Résidence du Festival, een initiatief van de Cinéfondation (gelieerd aan het filmfestival van Cannes).

De film ging op 12 mei 2018 in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. De regisseur en de cast kregen na de wereldpremière van de film in Cannes een 25 minuten durende staande ovatie en vooral het acteerwerk van de jonge acteur Victor Polster maakte een grote indruk. De film werd op het festival bekroond met de debuutprijs Caméra d’or, de Queer Palm en de prijs voor beste vertolking voor Victor Polster in de sectie Un certain regard.

Expat screening
We will screen Girl with English subtitles on Sunday the 18th of November at 7pm!

maxresdefault (1)
girl_still_2
Girl
2
Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.