DONDERDAG 22 OKTOBER | 21:30

Regisseur Robert Rodriguez

Cast George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel

Lengte 108 minuten

Jaar 1996

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De broertjes Seth en Richard Gecko zijn op de vlucht richting Mexico na in Texas een bloederige bankoverval te hebben gepleegd. Het is echter geen soepele vluchtroute; vooral Richard kan zijn duistere, moordzuchtige kant niet beheersen en onderweg laten ze een spoor van vernietiging en vergoten bloed na. 

Om ongemerkt de grens over te komen gijzelen de broers getergde dominee Jacob en zijn kinderen Kate en Scott, die ze dwingen hen in hun camper naar Mexico te brengen. Eenmaal over de grens besluiten Seth en Richard met het volledige gezelschap de nacht door te brengen in de Titty Twister, een ruige bar die alleen van dusk tot dawn geopend is en waar ze de dag erna met hun contactpersoon hebben afgesproken. Zodra de deuren achter de twee gijzelnemers en hun gijzelaars dichtvallen blijkt de Titty Twister een heel ander soort tent dan ze in eerste instantie dachten… Lukt het ze om in leven te blijven tot de zon weer opkomt?

From Dusk Till Dawn werd geregisseerd door Robert Rodriguez en geschreven door Quentin Tarantino, die ook de rol van Richard Gecko op zich neemt. Zijn broertje wordt gespeeld door George Clooney, die hiermee na een carrière bij ER zijn eerste Hollywood-rol te pakken had. De film, die van typische achtervolgingsfilm overgaat in onwerkelijke gory horror, groeide al snel uit tot B-film-klassieker, door de wat ongebruikelijke combinatie van pulp, misdaad, komedie en vampiers. Leuk voor Tarantino- en Rodriguez-fans: de film bevat de nodige familiar faces en een heel bekende burger.

From Dusk Till Dawn is onderdeel van het programma QT’s Cuties

Vanaf 1 oktober is QT8 in de bios in Nederland te zien, een documentaire over Quentin Tarantino en de 8 films die hij heeft gemaakt (Once Upon A Time niet meegerekend). In het kader hiervan vertonen wij 3, eigenlijk 4, films van QT’s oeuvre, die misschien niet als zijn beste of meest memorabele bekend staan, maar hot damn bbygrl; Uma Thurman, Pam Grier, George Clooney… oftewel, onze programmeur Bobby’s favoriete cuties. Lees meer .

fdtd6
fdtd3
fdtd9
fdtd11
fdtd8
fdtd10