MAANDAG 19 MAART | 22:00 | €5,-

Regisseur Yasujirô Ozu

Cast Ganjirô Nakamura, Machiko Kyô, Haruko Sugimura

Lengte 119 minuten

Jaar 1959

Taal Japans

Ondertiteling Engels

Als een reizend toneelgezelschap aankomt in een Zuid-Japans dorpje, gaat de leider van de groep, Komajuro Arashi, op bezoek bij zijn vroegere vriendin en de zoon die hij bij haar verwekte, Kiyoshi, die denkt dat Komajuro zijn oom is. Actrice Sumiko, Komajuro’s huidige vriendin, wordt echter jaloers en weet de jongere actrice Kayo zover te krijgen dat zij gaat proberen Kiyoshi te verleiden.

Floating Weeds is een remake van regisseur Ozu’s eerdere stille klassieker A Story of Floating Weeds uit 1934, een film die tevens vertelt over een oudere acteur die met zijn gezelschap terugkeert naar een kleine stad waar hij wordt herenigd met zijn voormalige geliefde en onwettige zoon. Ozu’s remake van zijn eigen film speelt zich ditmaal ergens aan zee af en is geschoten in kleur door de beroemde cameraman Kazuo Miyagawa.

Waar Ozu met A Story of Floating Weeds nog midden in de ontwikkeling van zijn geheel eigen wijze van filmen staat bevindt hij zich met Floating Weeds duidelijk op zijn stilistische hoogtepunt. Amerikaanse regisseur James Mangold (Girl, Interrupted, Walk the Line) noemde Floating Weeds één van de beste films aller tijden, en Ozu “the world’s greatest director film geeks have never heard of.”

fw3
fw6
fw4
fw5