DONDERDAG 27 JUNI | 21:00

Regisseur Damien Chazelle

Cast Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler, Jason Clarke

Lengte 141 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures.

Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. Het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight), en productie is in handen van Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) en hun Temple Hill Entertainment productiemaatschappij, samen met Chazelle. Isaac Klausner (The Fault in Our Stars) treedt op als uitvoerend producent. DreamWorks Pictures co-financiert de film.

Deze vertoning is onderdeel van Lunar Cinema in Kriterion. Vijftig jaar geleden zette de mens voor het eerst een stap op de maan. Neil Armstrong had de eer om als eerste ‘maanwandelaar’ en deed de inconische uitspraak: “That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” in 50 jaar tijd gold deze gebeurtenis meerere malen als inspiratiebron voor filmmakers. Het gouden jubileum van de maanlanding en de première van Apollo 11 is dan ook een mooie gelegenheid om ruimte te maken en een serie films te vertonen rond de relatie tussen mens en maan.