ZONDAG 7 JANUARI | 19.30 | €8,-

Regisseur Joel Coen, Ethan Coen

Cast Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy, Peter Stormare

Lengte 98 minuten

Jaar 1996

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden… maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen.

Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koud maken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.

Fargo is niet alleen een ode aan het gekeuvel, waarin een recordaantal beleefdheden wordt uitgewisseld (‘thanks a bunch!’). Juist door deze hilarische en overdreven alledaagsheid maakten Joel en Ethan Coen een intens spannende film. Zoals het deze broers betaamt, is elke scène om je vingers bij af te likken. Fargo is daarom in al zijn pracht vooral een ode aan film, en als gitzwarte komedie een parodie op het true crime-genre.

fargo-original
moviefargo-1996
fargo-1996-2
vlcsnap-2011-08-04-17h08m29s152
027-fargo-theredlist

Kijkwijzer: deze film is enkel toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar of ouder.