ZONDAG 27 MEI | 12:30 | KINDERKAARTJE €5,-, VOLWASSENEN €8,-

Regisseur Wes Anderson

Cast George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray

Lengte 87 minuten

Jaar 2009

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De op het gelijknamige boek van Roald Dahl gebaseerde stop-motionfilm Fantastic Mr. Fox is een hartverwarmende kinderfilm over de spannende avonturen van Mr. Fox en Mrs. Fox. De animaties zijn prachtig en de composities gestileerd, zoals je kan verwachten van een film van Wes Anderson. 

Mr. Fox en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ”vossejaren” na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ”fantastische Mr. Fox” voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.

Roald Dahl is misschien wel de perfecte schrijver voor alle leeftijden, iemand wiens verhalen altijd grappig en origineel blijven. Zo ook Fantastic MrFox (De fantastische meneer Vos voor Nederlandse kinderen), door Wes Anderson in 2009 verfilmd. De wereld van de film Fantastic MrFox, die met stop-motion animatie gemaakt is, bestaat uit prachtige warme kleuren en wordt bewoont door heerlijk levendige vosjes, dassen, bevers en nog veel meer andere dieren. De stemmen achter deze pratende beesten zijn stuk voor stuk wereldsterren: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe… de hoeveelheid starpower in deze film is echt enorm. Het verhaal dat ze samen vertellen is grappig, spannend, emotioneel en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.De film werd compleet op locatie opgenomen en sleep twee Oscars in de wacht: een voor Beste Animatiefilm en een voor Beste Filmmuziek (van de hand van Alexandre Desplat). Ook critici waren lovend. Een echte KinderKlassieker dus!

Op woensdag 2 mei is er om 12:30 een extra voorstelling van Fantastic MrFox, speciaal voor de meivakantie. Na afloop van de film kunnen de kids in het café limo drinken, dierenmaskers maken en samen Weerwolven van Wakkerdam spelen! Okee, de film heet niet Fantastic Mr. Wolf, maar wolven zijn bijna vossen, toch?

“Visually, the movie is a wonder, with its profusion of detail and exquisitely focussed “performances” by the figurines, whom Anderson frames in images as precisely composed as those in his live-action work.”
– New Yorker

Fantastic Mr. Fox may be the purest distillation of Anderson’s specific, inimitable style.”
– Flavorwire

Kijkwijzer: Fantastic Mr. Fox is geschikt voor kinderen van zes jaar en ouder.

fantastic-mr-fox
vlcsnap-2015-03-06-18h59m43s85
MV5BMTM0MTA0MTgzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTc0NDIzMw@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,960_AL_
MV5BNzI1MzMwMjI2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjc0NDIzMw@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,956_AL_