NU TE ZIEN

Regisseur Wong Kar-wai

Cast Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro

Lengte 1u39m

Jaar 1995

Taal Kantonees

Ondertiteling Nederlands

Stilistisch spectaculaire verkenning van metropool Hongkong by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren 90.

Het vervolg op Chungking Express is opnieuw een stilistisch spectaculaire verkenning van de metropool by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren 90.

Als cameraman koos Wong Kar Wai alleskunner Christopher Doyle. Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid, ze is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert.

In Fallen Angels raken de personages verweven in een meanderende storyline die de kijker door nachtelijk Hongkong voert. Een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de neonverlichte metropool, gevangen in versnelde en vertraagde beelden, opgenomen met Doyles groothoeklens.


Deze film is onderdeel van het retrospectief op Wong Kar-wai. Gezegend met een roemruchtig gevoel voor sfeer, kleur, compositie, Wong geeft visuele gedichten over liefde in al haar weemoed en geestdrift, tegen de achtergrond van een Hongkong gedrenkt in gesatureerde sigarettenrook en de halfschaduw van neon licht. Met dank aan EYE Filmmuseum en distributeur Cineart zijn zijn vijf meest iconische werken in hun digitaal gerestaureerde vorm te zien op het witte doek. Voor het volledig programma, zie hier