MAANDAG 12 FEBRUARI | 22:00 | €5,-

Regisseur Atom Egoyan

Cast Bruce Greenwood, Elias Koteas, Don McKellar

Lengte 103 minuten

Jaar 1994

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

In nachtclub Exotica, aan de rand van Toronto, geven jonge meisjes onder toeziend oog van discjockey Eric striptease-achtige dansoptredens voor klanten. Eén van deze klanten, Francis, komt iedere avond speciaal voor Christina. Hij lijkt wel geobsedeerd door haar…

Op een avond probeert Francis Christina aan te raken, wat bij de jaloerse en impulsieve Eric niet in goede aarde valt. Via een andere vaste klant genaamd Thomas lukt het Francis echter toch in contact te komen met Christina. Hij spreekt met haar af om de reden voor zijn belangstelling in haar uit te leggen. Vanaf dat moment worden de mysterieuze verhoudingen tussen de zonderlinge personages wiens levens elkaar steeds kruisen in de nachtclub langzaam blootgelegd.

Regisseur Atom Agoyan, orgineel afkomstig uit Armenië, is samen met David Cronenberg (The Fly) de bekendste cult-regisseur van Canada. In de psychologische thriller Exotica (waar hij ook het scenario van schreef) creëert hij een sensuele en raadselachtige sfeer die doet denken aan de films van David Lynch. De film is geen chronologische vertelling, wat bijdraagt aan het mysterie dat in eerste instantie voor de kijker wordt verborgen. Naarmate de film vordert worden de personages echter steeds meer ‘ontkleed’, waardoor steeds een nieuw tipje van de betoverende sluier die Agoyan heeft opgehangen wordt opgetild.

ex3
ex6
ex7
ex8