MAANDAG 16 JULI | 22:00 | €5,-

Regisseur Marcos Jorge

Cast João Miguel, Fabiula Nascimento, Babu Santana

Lengte 113 minuten

Jaar 2007

Taal Portugees

Ondertiteling Nederlands

Sloeber Raimundo Nonato, die met de bus en zonder geld in de stad is aangekomen, blijkt een onvermoed talent voor koken te hebben. Dat liefde toch echt door de maag gaat blijkt in Estômago door Raimundo’s vermogen zich uit uiteenlopende penibele situaties te redden door middel van zijn kookkunsten. 

De arme Raimundo bestelt wat te eten in een eettentje in de sloppenwijk van een grote Braziliaanse stad, maar hij heeft niet voldoende geld. De rekening betaalt hij met afwassen. Wanneer blijkt dat hij heerlijk kan koken gaat het hem voor de wind en klimt hij op in de gastronomische wereld. Later komt Raimundo in de gevangenis terecht. Het lukt hem hier niet om enige vorm van respect te krijgen, tot zijn kooktalent openbaar wordt en hij ook daar boven zichzelf uit weet te stijgen door de gerechten die hij maakt.

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijke prostituee, Goddelijk eten, en ‘crime passionel’ komen samen in een soms gewelddadige kookfilm, waarin sommige gerechten smakelijk ogen, terwijl je andere voor geen goud zou willen proeven. Niet voor niets was deze cultfilm dan ook een publieksfavoriet bij het Rotterdamse Filmfestival. De film bezoeken met een lege maag is in ieder geval niet aan te raden!

esto5
esto6
esto3
esto1

Kijkwijzer: deze film is enkel geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder.