ELKE ZATERDAGNACHT IN AUGUSTUS | 00:15 | €8,-

Regisseur Alejandro Jodorowsky

Cast Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, José Legarreta

Lengte 125 minuten

Jaar 1970

Taal Spaans

Ondertiteling Engels

Filmmaker Alejandro Jodorowsky stond aan de wieg van de nachtfilm als tijdverdrijf voor nachtbrakers. Met bizarre western El Topo uit 1970 bracht de filmmaker een cultfavoriet uit die bekend stond om zijn slechte verkrijgbaarheid. Nu is de film elke zaterdagnacht in augustus te zien in onze filmzaal. 

Revolverheld El Topo rijdt door de woeste woestijn op wraakmissie. El Topo wordt overtuigd door een vrouw genaamd Mara om op een missie te gaan waarbij hij vier grootmeesters van de woestijn moet verslaan, zodat hij de grootste pistoolheld van het land wordt. Hij besluit zijn zoon achter te laten en samen met Mara en een mysterieuze vrouw in het zwart gaat hij op weg. Enkele jaren later wordt El Topo wakker in een grot, waar hij is verzorgd door een aantal lichamelijk gehandicapte personen. Zijn nieuwe missie is om ervoor te zorgen dat de gehandicapten de grot uit kunnen en zich kunnen mengen tussen de mensen uit het nabijgelegen dorpje, dat op zijn minst erg apart mag worden genoemd.

De film is surrealistisch-komisch, extreem symbolisch en doordrenkt met bloed. Alle connecties met de werkelijkheid worden door Jodorowsky losgelaten. Jodorowsky was voor deze film regisseur, schrijver, componist en hij speelde bovendien de hoofdrol. Wat een multitalent!

88510110eedcc6de8725c79aa1291436
el-topo
ElTopo