NU TE ZIEN

Regisseur Vincent Boy Kars

Cast Leyla de Muynck, Jonas Smulders, Pierre Bokma, Elsie de Brauw

Lengte 1u34m

Jaar 2020

Taal Nederlands

In Drama Girl krijgt een jonge vrouw de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?

Drama Girl geeft een jonge vrouw (Leyla de Muynck) de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen, door deze belangrijke momenten uit haar leven na te spelen. Leyla (26) is de hoofdpersoon in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt regisseur Vincent Boy Kars haar met professionele acteurs: Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw speelt haar moeder, en Jonas Smulders speelt haar vriendje.

Samen met Vincent onderzoeken ze op welke manieren mensen in het algemeen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal—en hoe dat beeld verandert wanneer een traumatische gebeurtenis het verloop van het verhaal verstoort. Terwijl Vincent en de personages in het verleden van Leyla duiken, stelt de film de vraag hoe drama, als genre, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen. 

Drama-Girl_st_5_sd-high
Drama-Girl_st_4_jpg_sd-high
Drama-Girl_st_3_jpg_sd-high
Drama-Girl_st_2_jpg_sd-high
Drama-Girl_st_1_jpg_sd-high

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.