NU TE ZIEN

Regisseur Alexander Payne

Cast Matt Damon, Kirsten Wiig, Christoph Waltz, Neil Patrick Harris, Jason Sudeikis, Hong Chau

Lengte 135 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap – een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Tussen de films Sideways (2004) en The Descendants (2011) hebben Alexander Payne en Jim Taylor een lange tijd gewerkt aan het script voor Downsizing. De film ging in première op het Venice Film Festival en werd door het Amerikaanse National Board of Review verkozen tot één van de beste tien films van 2017.

“A beautiful, confounding creation.”
– Globe and Mail
“Captivating, funny and possessed of a surprise-filled zig-zag structure that makes it impossible to anticipate where it’s headed, this is a deeply humane film that, like the best Hollywood classics, feels both entirely of its moment and timeless.”
Première-evenement
Op donderdag 25 januari vinden er verschillende kleine maar fijne activiteiten plaats in Kriterion rondom de release van Downsizing. Bezoekers onder de 1,65m kunnen op de kleintjes letten; zij mogen voor slechts €5,- de film zien. Verder worden er mini-snacks en mini-cocktails uitgedeeld en kaartjes verloot voor Madurodam. De foyer zal omgetoverd worden tot een grote microcosmos waar je na de film gezellig een biertje kan drinken.
null
null
null
null
null
null