NU TE ZIEN

Regisseur Matteo Garrone

Cast Marcello Fonte, Alida Baldari Calabria, Nunzia Schiano, Edoardo Pesce

Lengte 102 minuten

Jaar 2018

Taal Italiaans

Ondertiteling Nederlands

Marcello bezit een hondentrimsalon in een troosteloze buitenwijk in Italië. Hij is een bescheiden man en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert. De onzekere Marcello laat zich meeslepen in een spiraal van geweld. Wanneer Marcello vindt dat het genoeg is, plot hij zijn vreselijke wraak.

Dogman is de nieuwe film van de maker van Gomorra, Matteo Garrone. Net als Gomorra baseerde Garrone zijn nieuwste film op ware gebeurtenissen: een gruwelijke moordzaak uit de door criminaliteit geteisterde buitenwijken van Rome in de jaren 1980. De cinematografie is stilistisch met prachtig kleurgebruik, de acteurs zijn karakteristiek, en het verhaal is ontroerend. Marcello Fonte won voor zijn rol de Gouden Palm voor Beste Acteur op het Cannes Filmfestival.

“A movie with incomparable biteand strength.”
– The Guardian

Fonte is magnetically expressive in the lead role, capturing the character’s odd mixture of skittishness and – yes – doggedness, with the latter eventually drowning out the former as the stakes grow armrest-grippingly high.”
– Telegraph

Dogman_st_1_jpg_sd-low
Dogman_st_2_jpg_sd-low
Dogman_st_3_jpg_sd-low
Dogman_st_4_jpg_sd-low
Dogman_st_6_jpg_sd-low
Dogman_st_7_jpg_sd-low

Kijkwijzer: deze film is enkel geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder.