NU TE ZIEN

Regisseur Sacha Polak

Cast Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly

Lengte 104 minuten

Jaar 2019

Taal Engels

Een nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens.

Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Q&A

Sacha Polak (regisseur) en Marleen Slot (producent) van Dirty God, komen vrijdag 3 mei na de voorstelling van 21:30 langs voor een Q&A.

Dirty-God_st_2_jpg_sd-low
Dirty-God_st_3_jpg_sd-low
Dirty-God_st_4_jpg_sd-low
Dirty-God_st_5_jpg_sd-low
Dirty-God_st_6_jpg_sd-low
Dirty-God_st_7_jpg_sd-low
Dirty-God_st_8_jpg_sd-low
Dirty-God_st_9_jpg_sd-low
Dirty-God_st_10_jpg_sd-low

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder.