WOENSDAG 5 JUNI | 22:00 |  €6,50 EN GRATIS TOEGANKELIJK MET CINEVILLE

Regisseur Frédéric Tcheng

Lengte 90 minuten

Jaar 2014

Taal Engels, Frans

Ondertiteling Nederlands

Deze vertoning is onderdeel van het programma Fashion Films in Kriterion. Fashion is meer dan alleen mooie kleding, in de reeks Fashion films laten wij zien wat de andere kant van deze kunstvorm is; stress, manipulatie, vervuiling, dehumanisatie, egoisten, trends en realisme. Er gaat achter deze miljardenindustrie veel meer schuil dan de perfectie die het uitstraalt. Elke woensdagavond in juni.

Het bijzonder mooi vormgegeven Dior and I volgt legendarische modeontwerper Raf Simons in de aanloop naar de lancering van zijn eerste haute couture-collectie voor Christian Dior in het voorjaar van 2012. Weinig modehuizen zijn omringd met zo’n hoge verwachting als Dior. Vanaf het moment dat Simons werd benoemd tot artistiek directeur van de haute couture-lijn in 2012 zijn er twijfels. Hoe zal deze onervaren Belg omgaan met de druk van de Dior-erfenis?

Regisseur Tcheng volgt Simons vanaf het moment dat hij in het atelier arriveerde. Uiterlijk blijft Simons kalm, terwijl hij innerlijk doodsangsten uitstaat. Zijn assistent Pieter Mulier charmeert ondertussen de naaisters en kleermakers – de ruggengraat van het huis. Daarnaast wordt er voorgelezen uit de memoires van Christian Dior. De gelijkenissen tussen Dior en Simons zijn groot en leggen een extra druk op zijn schouders.