Op 12 maart vindt in Kriterion de allereerste tête-à-tête plaats: een onderonsje tussen twee films en hun makers. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met documentaire distributeur CineDeli en De Ontmoeting, een platform dat nieuwe makers de kans geeft hun ideeën verder uit te werken door ze in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie. Deze dag vertonen we een korte film en lange documentaire, namelijk Primus door Jonas Smulders en Dicht bij Vermeer door Suzanne Raes. 


Primus (Jonas Smulders)

Korte zwart-witfilm over het verlangen naar ware liefde. In een oneindig grote wasserette wachten Joep (29) en Gonda (45) op die gedroomde wederhelft, die hun leven werkelijk waardevol zal maken. ‘Ik ben niet zielig, ik verlang gewoon.’ Gonda (45) en Joep (29) hopen allebei op de ware liefde. Ze willen liefde voelen, ontvangen en geven als essentieel onderdeel van een waardevol leven. Maar wat je wilt van een ander, zegt vaak veel over jezelf. In deze korte stijlvolle zwart-witfilm ontmoeten deze naar liefde hunkerende personages elkaar in een wasserette die oneindig groot lijkt te zijn, en waar hun eindeloze wachten misschien beloond zal worden door dat enige echte tussen de geboorte en de dood. 


Dicht bij Vermeer (Suzanne Raes)

Prijswinnend filmmaker Suzanne Raes volgt de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie.

Na het zien van de debuutfilm PRIMUS en de docu DICHT BIJ VERMEER over de totstandkoming van de grote Vermeertentoonstelling, is er op vertoon van je filmkaartje een gratis Vermeer-schildercursus in de foyer. De ruimte is beperkt, dus meld je van tevoren aan via charley@cinemadelicatessen.nl.