NU TE ZIEN

Regisseur Kathryn Bigelow

Cast John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith

Lengte 143 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscar-winnares Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Geheel in de stijl van de regisseur is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd. De film Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (witte) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Star Wars-acteur John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Kijkwijzer: Mogelijk schadelijk tot 16 jaar, Geweld. LET OP: Deze film is niet toegankelijk voor bezoekers onder de 16, ook niet onder begeleiding van ouders of verzorgers.

UDP_04534.CR2
UDP_01851.ARW
UDP_01113FD.psd
DETROIT