MAANDAG 3 SEPTEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Quentin Tarantino

Cast Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson

Lengte 113 minuten

Jaar 2007

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Voor Austin’s coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero’s tot aan de Texas Chili Parlor worden deze drie mooie vrouwen verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike.

Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike’s geheime wapen gevaarlijk hoog op…. Mike blijkt een maniakale viespeuk extraordinaire, die het gemunt heeft op mooie meisjes. Gelukkig maar dat zijn vrouwelijke beoogde ‘slachtoffers’ ook van wanten weten. De hoofdrol is in deze film dan ook voor de actrices: de vrouwen zijn stuk voor stuk uitgesproken types die niet op hun mondje zijn gevallen en, ook belangrijk, niet vies zijn van geweld. Onder andere Zoë Bell, Rose McGowan en Rosario Dawson blinken uit in het overbrengen van de typische Tarantino-humor die de dialogen bevatten.

Death Proof is deel van het Grindhouse-project dat Quentin Tarantino samen met Robert Rodriguez opzette om een hommage te brengen aan B-films uit de jaren zeventig. Dus: expres met een rammelend script, beroerde beeldkwaliteit en ontsporend geluid. De film is opgedeeld in twee delen, met de helse stuntcoureur Kurt Russell als gevaarlijk cool middelpunt.

dp8
dp5
dp3
dp7
dp4