DONDERDAG 19 JULI | 19:30 | €8,-

Regisseur Jim Jarmusch

Cast Johnny Depp, Gary Farmer, Crispin Glover

Lengte 121 minuten

Jaar 1995

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Bill Blake reist voor een baan als boekhouder naar een negentiende-eeuws pioniersstadje om daar tot de ontdekking te komen dat hij ongewenst is. Als hij dezelfde dag in een schietgevecht per ongeluk de zoon van een machtige fabrikant doodt, is hij op slag een outlaw, achterna gezeten door een posse van premiejagers. Dodelijk gewond, en bijgestaan door een geletterde indiaan die hem wegens zijn naam aanziet voor de Engelse ziener-dichter William Blake, sleept hij zich moordend uit zelfverdediging door het Wilde Westen, zijn verlossende zonsondergang tegemoet.

Dead Man is de tiende film van onafhankelijk filmer Jim Jarmusch en is een absoluut hoogtepunt in zijn oeuvre.  De rol van Johnny Dep als de indiaan Nobody is de filosofische spil van het verhaal. Robby Müller, de vaste cinematograaf van Jim Jarmusch, levert prachtig werk af: poëtische, krachtige, zwart-wit beelden. Zoals gebruikelijk bij Jarmusch wisselen ook in deze film klein geluk en pech elkaar voortdurend af. In vaak absurdistische scènes wordt het komische naast het gewelddadige, het lichte naast het zware van het bestaan geplaatst.

Deze film maakt deel uit van ons Robby Müller Tribute-programma dat georganiseerd wordt naar aanleiding van het overlijden van een van ’s Neerlands beste cameramannen. Op dezelfde dag vertonen we daarom ook Alice in den Städten van Wim Wenders en Breaking the Waves van Lars von Trier. 

dead-man-1995-the-bounty-hunters-practice
MV5BYjAzMzc2NDQtZDRjNS00NjRmLWIyMzUtNDU2ZDllNDExN2ZlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyNDQ2NjI@._V1_
japhson-dm.mkv_snapshot_00.02.24_2011.12.14_23.01.12
dead_man
0_woLlHiX9Tcz-qN54