WOENSDAG 17 OKTOBER | 19:30 | €8,-

Regisseur Rudolf van den Berg

Cast Esmée de la Bretonnière, Monique van de Ven en Kenneth Herdigein

Lengte 96 minuten

Jaar 1992

Taal Nederlands

Victoria Lucas, freelance fotografe, krijgt een opdracht om natuuropnames te maken in De Biesbosch. Victoria’s veertienjarige dochter Emalee wordt iedere nacht geplaagd door nachtmerries waarin zeven jongetjes muren met bloed besmeuren. In een afgelegen kliniek in De Biesbosch bevinden zich in totale afzondering zeven jongens, producten van de eerste experimentele reageerbuisbevruchtingen. Dan blijken Emalee’s dromen meer waarheid te bevatten dan iemand kon vermoeden…

De Johnsons is een Nederlandse horrorfilm uit 1992 van Rudolf van den Berg. ook bekend onder de titels De Blauwe Johnsons en Xangadix. De film werd genomineerd voor een Fantasy film Award op het Porto filmfestival (Portugal), de muziek van Patrick Seymour werd op het Avoriaz filmfestival (Frankrijk) bekroond als de beste soundtrack en op het Imagfic filmfestival in Spanje werd er een prijs overhandigd voor de special effects. De Johnsons was de laatste Nederhorror film in de twintigste eeuw.

De film is een verwijzing naar de achternamen van de zeven broers, die allemaal geboren zijn met hulp van de Amerikaanse dokter Johnson. Oorspronkelijk was het idee om de film “First Blood” te noemen, verwijzend naar de eerste keer dat het personage Emalee ongesteld wordt tijdens de film.

480
The-Johnsons-1992-01
ylmAlhszOuB5HYJ2pnUuXJ3jTkC
De-Johnsons-1